SSA
SQL Service Agent

Övervakning specialiserad på SQL Server!

För att kunna hjälpa till på rätt sätt och i rätt tid behöver man veta vad som pågår.
Våra tjänster SQL Support och SQL Operations är beroende av att vi har koll på era Microsoft SQL Server instanser och Azure SQL Databases. Därför använder vi det egenutvecklade verktyget SQL Service Agent (SSA). Genom att installera en SSA proxy på lämplig Windows server kan SSA ansluta var 5:e minut över det interna nätverket till de olika SQL-instanserna som skall övervakas och hämta information, statistik och metadata. Därefter sänds data över säker länk till SQL Service molnbaserade SSA Backend för vidare analys i egen databas. Där processar vi över 2.500.000 paket med information om olika SQL Server instanser varje dygn. Vid behov genereras larm som går till SQL Service Nordic AB’s SQL Support Team, och i vissa fall även till kunden.